Hírek

4 ÉV 448 FELADAT - Az EGT és Norvég Civil Támogatási Alap 2012-2017 értékelése

Négy és félév után a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítása lezárul 2017 áprilisában. A programidőszak utolsó harmadában a lebonyolító Ökotárs, Autónómia, DemNet és Kárpátok alapítványok munkatársai átfogó értékelést készítettek, mely betekintést ad többek között az NCTA tevékenységeibe, eredményeibe, illetve megmutatja a pályázók és támogatottak véleményét a magyar nonprofit szektorról.

4 ÉV 448 FELADAT - A NORVÉG CIVIL TÁMOGATÁSI ALAP zárókonferenciájának előadásai

Az 2017. április 6-án és 7-én a budapesti Európai Ifjúsági Központban rendezett esemény előadásait az alábbiakban tesszük közzé. A kétnapos konferencia egy “magyar” és egy “nemzetközi” napból állt - előbbi kifejezetten a magyarországi program történetének és eredményeinek bemutatására összpontosított, míg utóbbi lehetőséget teremtett a hazai és közép-európai szervezetek közötti tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre. 

Véget ér a támogatási ciklus

Az ATV kérdéseire Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója válaszolt.

4 év 448 feladat - Meghívó a Norvég Civil Támogatási Alap zárókonferenciájára

A rendezvényt  2017. április 6-án és 7-én a budapesti Európai Ifjúsági Központban rendezik meg a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói: az Ökotárs, Autonómia, DemNet és Kárpátok alapítványok.

A kétnapos konferencia egy “magyar” és egy “nemzetközi” napból áll - előbbi kifejezetten a magyarországi program történetének és eredményeinek bemutatására összpontosít, míg utóbbi lehetőséget teremt a hazai és közép-európai szervezetek közötti tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

Beszámoló a januári érdekérvényesítő workshopról

A DemNet Alapítvány szervezésében 2016 őszén kezdődtek meg a 2 napos érdekérvényesítő workshop szervezési munkálatai. A workshop elsődleges célja volt, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projektek jó gyakorlatain keresztül, érdekérvényesítő szakemberek segítségével a résztvevők megtanulják az érdekérvényesítés folyamatát, módszereit és a későbbiekben saját céljaik mentén is sikeres kampányokat, közösségi kezdeményezéseket bonyolítsanak le. 

HOGYAN HALLASSUK A HANGUNKAT? - Érdekérvényesítés workshop - Módosult határidővel várjuk a jelentkezéseket.

Elhiszed, hogy tudsz érdeket érvényesíteni ma Magyarországon új módszerekkel? Kiszolgáltatottnak érzed magad, talán félsz is attól, hogy lakóterületeden hallasd a hangod? Elhiszed, hogy az általad segített csoportok, személyek képesek lehetnek saját érdekeiket képviselni?

Ha szeretnél olyan szervezetek munkatársaival találkozni, akik sikeres érdekérvényesítő projekteket valósítottak meg, akkor még jelentkezhetsz.

Kattints a részletekért.

HOGYAN HALLASSUK A HANGUNKAT? – AVAGY HOGYAN KÉPVISELJÜK AZ ÉRDEKEINKET, MÁSOK ÉRDEKEIT

Egyre több alulról jövő civil kezdeményezés indul egy fontos társadalmi probléma, ügy megoldására. Ennek érdekében  formális vagy nem formális szerveződések érdekérvényesítő akciókat, kampányokat szerveznek a helyi közösségeikben vagy országos szinten, hogy felhívják a társadalom figyelmét az emberi alapvető jogokra.  A 2013-2016-os időszakban a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) is hozzájárult több ilyen érdekérvényesítő projekt megvalósulásához, de a jó gyakorlatok elterjedését és megerősödését elősegítendő, most szélesebb kör számára hirdetünk szakmai műhelymunkával egybekötött találkozót.

Módosult jelentkezési határidő: 2017. január 4.

Emberi jogi oktatás a gyakorlatban

A nemrég létrehozott „Példák a fiatalokkal és fiatalok által végzett emberi jogi oktatás gyakorlatából” című honlap különféle formában megvalósuló jó gyakorlatokat mutat be az emberi jogi oktatás területéről, melyek középpontjában a gyerekek és a fiatalok állnak. Az oldalt úgy tervezték, hogy inspirálja, illetve támogassa a látogatókat annak érdekében, hogy más csoportok, intézmények és szervezetek is alkalmazhassák ezeket a jó gyakorlatokat Európa-szerte és azon kívül is. Az itt közzétett gyakorlatok az Európa Tanács Ifjúsági Osztályának fiatalokat célzó emberi jogi oktatási programjának partnereitől származnak.

Állj ki ma az emberi jogokért!

December 10-én ünnepeljük az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának elfogadását, illetve annak 1949 óta elért eredményeit az egyenlőség, és a mindenkit megillető emberi méltóság eszméinek terén. Lehetőség ez arra is, hogy tovább népszerűsítsük és terjesszük az emberi jogok eszméit és a szolidaritást, különösen az olyan új és fejlődő területeken, mint az internet.

13x20x20 másodperc a gyűlölet ellen

A Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói 2016 őszén egy nemzetközi, több részből álló eseménysorozatot szerveztek a gyűlölet elleni fellépés (no hate) jegyében, amelynek része volt egy nyilvános Pecha Kucha Night Budapest október 27-én Toldi moziban. Célunk az volt, hogy a hallgatóság az esemény végére ízelítőt kapjon arról, hogy miféle eredmények születtek a NCTA többéves programja keretében, különösen a gyűlölet elleni fellépés, az elfogadás, a szolidaritás és a tolerancia terén. 

Oldalak