Támogatott projektek

Projekt címe Egy a „piszkos 12”-ből: Jó szerencsével építjük a közösséget!
Projektazonosító NCTA-2014-10761-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve Vasasért Egyesület
Levelezési cím 7691 Pécs-Vasas, Bencze J. u. 6.
Telefon +3672337838; +36204807663
Email info@kobeko.hu
Honlap http://www.kobeko.hu
Projektfelelős Berényi Zoltán
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 14.
Támogatás összege 49,443 €

Céljuk az elhibázott városfejlesztési koncepciók eredményeként a bányászvárosokhoz csatolt peremkerületek társadalmi egyenlőtlenségeinek csökkentése közösségi és állampolgári kezdeményezések beindításával. Jó gyakorlatokat, közösségi megoldásokat, civil szervezetek számára alkalmazható közösségfejlesztési módszereket alkalmaznak, amelyeket saját peremkerületeikben mások is alkalmazni tudnak, ezzel is elősegítve a helyi emberek társadalmi, szociális, foglalkoztatási problémáinak megoldását, valamint, hogy képesek legyenek saját és településrészük érdekeit eredményesen képviselni.

Kiemelt célcsoportjuk a Pécs-keleti peremkerületek közösségeinek a Hármashegyi-heteknek (csatolt falvak, szomszédos települések) fejlesztése, együttműködéseik kialakítása, identitásuk megerősítése. Közösségi Információs Pontok és Közösségfejlesztési és Problémamegoldó Műhelyek tevékenységeivel komplex és egyben modellértékű közösségi cselekvési tervet dolgoznak ki és vitatnak meg közel 2000 fő bevonásával, valamint bemutatják módszereiket más bányászvárosok számára. A projekt ideje alatt kiemelt figyelmet kapnak az ifjúsági és a hátrányos helyzetű célcsoportok. Számukra folyamatosan elérhető foglalkozásokat, közösségi eseményeket nyújtanak, majd a kialakuló csoportok, közösségek fenntartását, működését segítik.

Online felületükön a „Közösségfejlesztés a peremkerületben” cselekvési mintatervet országosan is, de elsősorban bányászvárosokban működő civil szervezetekkel osztják meg.

 

Vissza a projektekhez