Támogatott projektek

Projekt címe Muszlim séták
Projektazonosító NCTA-2014-10800-A
Témakör Demokrácia és emberi jogok
Szervezet neve Dialógus Platform Egyesület
Telefon 0036706070155
Email oalmak@gmail.com
Honlap http://www.dialogusplatform.hu
Projektfelelős Ömer Almak
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 14,964 €

A muszlim közösségek és az iszlám elleni előítéleteket csökkenti a projekt egy új típusú budapesti túra megtervezésével illetve azon csoportok vezetésével.
Elsődleges célcsoport az iskolások és civil szervezetek illetve véleményformálók (újságírók), akiknek a projekt keretén belül ingyenes túrákat szerveznek – muszlim helyeket illetve embereket látogatva.
A projekthez kézikönyvet, útikönyvet és mobilapplikációt is készítenek, így az eredmények multiplikálhatók és továbbvihetők. Az anyagok szakértők illetve a muszlim közösségek tudására, tapasztalataira fognak támaszkodni és az elkészült kézikönyvet önállóan is használni lehet majd, de képzők képzése is többeket készít fel a projekt eredményeinek továbbvitelére.
Az átlagos felhasználó bárki lehet, aki ingyenes, kreatív időtöltést keres az érintett városokban, de elsősorban a diákokat célozznak meg az iskolákon keresztül, hiszen ez jó oktatási téma lesz.
A projekt eredménye az addig idegennek tartott muszlimok jobb megismerése, közösségi tereik, történelmi-kulturális örökségük jobb ismerete lesz.

 

Vissza a projektekhez