Támogatott projektek

Projekt címe Csere-Bere-Gyere-Pere, önkéntes program és társadalmi vállalkozás Perén
Projektazonosító NCTA-2014-10820-G
Témakör Társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)
Szervezet neve Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-európai Térség Fejlesztéséért
Levelezési cím 1134 Budapest, Tüzér utca 56-58
Telefon 36-20-9311-084; 36-30-524-89-39
Email benko.fruzsina@gmail.com
Honlap http://szia.org
Projektfelelős Benkő Éva Fruzsina
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 47,692 €

A projekt célja Pere elszigeteltségének megszüntetése, a szegregációs folyamatok megállítása, a munkanélküliség és szegénység csökkentése, a gyerekek tudásának növelése, valamint megmutatni, hogy egy Észak-magyarországi, 500 fő alatti faluban lehet jól működő modellt felépíteni és fenntarthatóvá tenni.
Célcsoportjuk szűken a perei munkanélküliek és a gyerekek. Tágan véve mindenki, aki megtapasztalja a perei program pozitív hatásait: az önkéntesek és a turisták is, akik pozitív példát látnak.
Két fő tevékenységük: egy társadalmi vállalkozás beindítása a falusiakkal, valamint az önkéntes programuk, mely során a perei családoknak önkéntesek tartanak fejlesztő foglalkozásokat.
A vállalkozásba szeretnének más, hasonló falvakat bevonni, akikkel közösen célozhatják meg a turistákat, elsősorban külföldieket. Önkéntes programjukkal szeretnék a Peréhez közeli szegény falvak gyerekeit is elérni (pl. Fügöd, ahol ma gettósodó körülmények uralkodnak).
Társadalmi vállalkozásuk egyik célja az önkéntes program fenntarthatóságát garantálni, másik célja a helyiek extra bevételekhez juttatása.
Önkéntes programjuk elsődleges célja a gyerekek fejlesztése és hatékony, mérhető módon elősegíteni a kompetenciáik, társadalmi részvételük és iskolai sikerességük fejlődését. Ehhez kapcsolódóan folyamatos, szoros kapcsolatot ápolnak a szüleikkel, új módszereket igyekeznek meghonosítani, mint például a szülői házban való kora gyerekkori fejlesztés vagy családi társasjátékozás.

 

Vissza a projektekhez