Támogatott projektek

Projekt címe Kéz a kézben
Projektazonosító NCTA-2014-10828-F
Témakör Jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak
Szervezet neve Otthon Segítünk Alapítvány
Levelezési cím 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Telefon 061 365 1436, 0620 299 0672
Email lehocz.monika@otthonsegitunk.hu
Honlap http://www.othhonsegitunk.hu
Projektfelelős Lehőcz Monika
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 38,491 €

A szervezet 14 év családsegítés során szerzett tapasztalatai és az igényfelmérése szerint a kisgyermekes, különösen a sérült gyereket nevelő szülők természetes támogató nélkül nehéz helyzetben vannak, sokan élik meg a magány, a kirekesztettség, a szülői feltöltődés hiányát. Ezért önkéntes tevékenységet szerveznek a segítséget kérő, kiemelten a sérült gyereket nevelő szülőknek. Önfenntartó szülőcsoportokat alakítanak ki a sérült gyerekek szüleinek, mentális megerősítésre, közösségbe integrálásukra. Ezzel növelik a kisgyermekes, és a sérült gyermeket nevelő családok elfogadottságát, a szülők „elégedettség” érzését, és a környezet toleránsabbá válik velük szemben.
8 helyi szolgálatban 10-15 családot segítenek folyamatosan, legalább 8 önfenntartó (önismereti vagy saját érdeklődésen alapuló) szülőcsoportot indítanak el, legalább 50 új önkéntest és 8 új önkéntes koordinátort készítenek fel.
Mindezet együttműködve a norvég Home-Start Familiekontakten családsegítő hálózattal, a Kézenfogva és a Motiváció Alapítvánnyal, a Védőnői hálózattal, a helyi Családsegítő Központokkal, az SNI-s gyerekeket nevelő családokat támogató más szervezetekkel. Az önfenntartó közösségek mentális védőhálót adnak, a kidolgozott tematikák segítik további közösségek létrejöttét.

 

Vissza a projektekhez