Támogatott projektek

Projekt címe Csinálj Filmet! - Éljük meg együtt!
Projektazonosító NCTA-2014-10831-G
Témakör Társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)
Szervezet neve Gyerekszem Művészeti Egyesület
Levelezési cím 1012 Budapest, Kuny Domokos u. 1. (levelezési cím: Budapest 1123 Kék golyó utca 22. IV. em 3.)
Telefon +36209471799
Email gyerekszemfesztival@gmail.com
Honlap http://www.gyerekszemegyesulet.hu
Projektfelelős Grosch Nándor
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 14,998 €

A nevelő- és javítóintézetekben nevelkedő roma és nem roma gyerekek mindennapi életük során naponta szembesülnek kirekesztéssel.
A cél a gyermekotthonokban és javítóintézetekben nevelkedő roma és nem roma gyerekek közti előítéletek feloldása - a művészetterápia, a közös alkotás eszközével -, együttműködést és egymás kölcsönös elfogadását kialakítani köztük.
A művészetterápiás alkotócsoportokban a fiatalak feldolgozzák az őket ért kirekesztő sérelmeket, oldódnak a traumáik és nő az önbizalmuk és (roma) öntudatuk.
Tevékenységek: csoportmunka a gyerekekkel, forgatás, utómunka, az intézményenként elkészült 3 db film bemutatása a gyermekotthonokban, javítóintézetben, a gyerekek iskoláiban illetve egy közös nyilvános vetítésen.
Közvetlen célcsoportjuk a gyermekotthonokban és javítóintézetekben élő roma és nem roma gyerekek. Közvetett célcsoportjuk az őket körülvevő nevelők, szakemberek, osztálytársak, rokonok, valamint a gyermekvédelemben és rokonszakmáiban dolgozó szakértők.
Programjuk egy jövőben megvalósítandó közepes projekt pilotjaként működhetne, a know-howt szeretnék egy közepes projekt keretében több gyermekvédelmi szakemberrel is megismertetni és rajtuk keresztül terjeszteni. Az elkészült filmeket a 2017-es VI. Gyerekszem Fesztiválon is bemutatnák.

 

Vissza a projektekhez