Támogatott projektek

Projekt címe Kiállok érted-komplex társadalomérzékenyítő és preventív pilot program
Projektazonosító NCTA-2014-10864-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve Névtelen Utak Alapítvány
Levelezési cím , Névtelen Utak Alapítvány 1367 Budapest Pf. 33 Névtelen Utak Alapítvány, 1073 Budapest, Erzsébet körút 13.
Telefon 06 70 6649497; 06 20 5309201
Email nevtelenutak@gmail.com; jakab.emese@gmail.com
Honlap http://www.nevtelenutak.com
Projektfelelős Doncsecs Ildikó, Jakab Emese
Projekt időszaka 2015. június 1. - 2016. március 31.
Támogatás összege 14,594 €

A modernkori rabszolgaság világszerte milliókat érintő társadalmi probléma. Az áldozatok közt a nők és a gyermekek felülreprezentáltak, ezen belül a mélyszegénységben és a hátrányos helyzetű térségekben élők, továbbá az etnikai kisebbséghez tartozók és a gyermekotthonokban élők adják az áldozatok jelentős részét.
A három alkalomból álló komplex színháznevelési program célja volt a nyírszőlősi Szent Lukács Gyermekvédelmi Központ lakásotthonainak gyermekei és környezetük, továbbá a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire - az áldozattá válás folyamatától egészen az emberkereskedelem működéséig. Feltérképezték a térségben tevékenykedő civil szervezeteket, és kidolgozták a hatékony segítségnyújtás és együttműködés módszereit, drámafoglalkozások és kerekasztal beszélgetések tartásával. Egyedülálló módon a fórumszínház eszközei is bevetésre kerültek, melyet egy évig tartó kutatómunka előzött meg.
Az eredmény a Kiállok érted című ifjúsági színházi előadás. Az előadást követő feldolgozó foglalkozás a veszélyeztetett csoport számára lehetővé teszi tapasztalataiknak megosztását, empátiájuk és döntéshozatali képességük fejlesztését, és hogy közös gondolkozással stratégiákat alakítsanak ki a veszélyhelyzetek felismerésére és elkerülésére.
A projektben partnerek voltak a Bohócok a Láthatáron Egyesület, a K.V. Társulat és a nyírszőlősi Szent Lukács Gyermekvédelmi Központ.

Facebook oldaluk:
https://www.facebook.com/N%C3%A9vtelen-Utak-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-1538272...

Előadás facebokk oldala:
https://www.facebook.com/kiallokerted/?fref=ts

 

Vissza a projektekhez