Támogatott projektek

Projekt címe Neked MUNKA, nekem ÁLOM! - Az első magyar Jobshadow nap
Projektazonosító NCTA-2014-10869-A
Témakör Demokrácia és emberi jogok
Szervezet neve Salva Vita Alapítvány
Levelezési cím 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
Telefon 06 1 3231256
Email biro.veronika@salvavita.hu
Honlap http://www.salvavita.hu
Projektfelelős Biró Veronika
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 53,852 €

Hazánkban a fogyatékos emberek számos területen – így a munkaerő-piacon is − esélyegyenlőségi problémákkal küzdenek. Sok fogyatékos ember képes lenne dolgozni, de nem kap lehetőséget a vele szembeni előítéletek miatt. A foglalkoztatásból kiesve szociális problémákkal küzdenek, a társadalom peremére szorulnak, teljesen kiszorulnak a társadalmi együttélésből.

A projekt célja a fogyatékos emberekkel szembeni előítéletek, félelmek, téves információk oldása, általános szemléletformálás, a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének hangsúlyozása, képességeik, kompetenciáik bemutatása volt.
A projekt keretében először Budapesten majd vidéki civil partnerek segítségével országosan is megszervezték a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napot, melynek keretében fogyatékos emberek egy napra kipróbálhatták álmaik munkáját, azaz egy olyan állást, melyet szívesen betöltenének, ha lehetőségük volna rá.

A projekt eredményeként a pályázatban részt vevő 6 civil szervezet két Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napot szervezett, összehangolva ennek dátumát az ír projektgazdával. A két év során, a két Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon összesen 58 fogyatékos személy és munkáltató találkozott.
Az eseményekhez országos médiakampány kapcsolódott, mely a fogyatékos emberrel kapcsolatos társadalmi szemlélet változását, a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap országos ismertségét eredményezte, célja a projektben közvetlenül nem érintett magyar társadalom megszólítása volt.

Honlap:
http://nekedmunka.hu/

 

Vissza a projektekhez