Támogatott projektek

Projekt címe Te, én, mi és az emberi jogok tanodai keretek között
Projektazonosító NCTA-2014-10876-G
Témakör Társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)
Szervezet neve Amnesty International Magyarország Egyesület
Levelezési cím 1064 Budapest, Rózsa utca 44.
Telefon +36 1 321 47 99
Email oktatas@amnesty.hu
Honlap http://www.amnesty.hu
Projektfelelős Pénzes Judit
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 44,708 €

Magyarországon a tankötelezettség korhatára 16 év lett. Emellett a közoktatásban gyakran szembesülnek kirekesztő, előítéletes megközelítésekkel, készségeikhez nem illeszkedő módszertannal, nincsen eszköztáruk a konfliktusok megoldására, nem megfelelő az önbecsülésük, önérdek-érvényesítő képességük, otthonról sem mindig kapnak támogatást; ezért egyesek önként döntenek a kilépés mellett, míg másokat az iskolák küldenek el.

Ennek következménye, hogy a sérülékeny fiatalok még kevésbé tudják érvényesíteni érdekeiket és alapvető emberi jogaikat, különösen az oktatáshoz való jogukat. Jelen projekt célja a 10-16 év közötti társadalmilag sérülékeny fiatalok és közvetlen környezetük érdekérvényesítési képességének fejlesztése az emberi jogi szemlélet átadásán keresztül.

A 10 tanodával való együttműködésben emberi jogi érzékenyítő és előítélet-mentesítő képzéseket, táborokat, tematikus napokat szerveznek, teret adva a különböző megyékből származó fiataloknak és hozzátartozóiknak egymás és az emberi jogi szemlélet megismerésére, jogaik gyakorlására. A tanodák vezetőinek, fenntartóinak szervezett konferenciával; a hozzátartozók számára is nyitott Képzők Képzése tréninggel; a civil szervezetek bevonásával, online és offline kapcsolattartással, híradással szeretnk megalapozni a projekten túli folytatás lehetőségét. Kulcsszavak: emberi jogok, te-én-mi, sokszínűség, tudásátadás, kiállás, hosszú táv, méltóság, közös cél.

 

Vissza a projektekhez