Támogatott projektek

Projekt címe Szélmalmok - dráma alapú társadalmi beavatkozás és közösségi színház Mindszent, Székkutas, Hódmezővásárhely tanyavilágában
Projektazonosító NCTA-2014-10900-D
Témakör Ifjúsági és gyermek ügyek
Szervezet neve Káva Kulurális Műhely Egyesület
Levelezési cím 1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.
Telefon +36 1 315 781
Email takacs.gabor@kavaszinhaz.hu
Honlap http://www.kavaszinhaz.hu
Projektfelelős Takács Gábor
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 50,000 €

A dél-magyarországi tanyavilágban a '90-es évek óta van jelen a ’kitelepülő’ szegénység. A dinamika következménye a társadalmi elszigeteltségben élő és szegény népesség újratermelődése, a helyi társadalmi kohézió gyengülése. A társadalmi elszigeteltségben és szegénységben élő gyerekek körében jellemző a saját jövőkép kialakításának nehézsége, a kilátástalanság érzése.
A cél, hogy Mindszent, Székkutas, Hódmezővásárhely tanyasi/telepi gyerekcsoportjaival társadalmi beavatkozásként értelmezhető színházi / drámás aktivitásokat indítsanak, ezek végül három közösségi színházi előadásban érnek össze, melyek a helyi közösségek egészéhez szólnak. A drámás és színházi tevékenységek nyomán az önbecsülés érzése nő, a szégyenérzet csökken a gyerekek körében, a problémára és a célcsoportokra lokális és országos figyelem terelődik a helyi civilek, segítő szakmákat képviselők és pedagógusok segítségével, a fiatalok izolációja csökken, kapcsolati hálója erősödik. A használt módszerek elemeit gyakorlatban (workshopok) adják át a helyi - ifjúsággal foglalkozó - szakembereknek. A folyamatot innovatív nyilvános kommunikáció (bloghonlap) és művészet alapú kutatás kíséri, melyben fiatal drámás szakemberek kutatóként is jelen vannak. A programban partnerként vesznek részt a bekapcsolódó helyi civil szervezetek képviselői, akik a tervek szerint a részvételi folyamat tapasztalatainak feldolgozásában, terjesztésében is közreműködhetnek. A projektünk a helyi közösségek kohéziójának erősödését szolgálja.

 

Vissza a projektekhez