Támogatott projektek

Projekt címe Az introblog.hu videóblog fejlesztése
Projektazonosító NCTA-2015-10938-A
Témakör Demokrácia és emberi jogok
Szervezet neve Mű-Hely Líceum Alapítvány
Telefon 0036-1-280-8114; 06 70 427 68 02
Email kresadavid@gmail.com
Honlap http://www.zoldkakas.hu www.introblog.hu
Projektfelelős Kresalek Dávid
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. február 29.
Támogatás összege 13,977 €

A projekt célja egy már létező, önkéntes alapon működő videóblog fejlesztése, mely olyan tematikákkal, elsősorban civil kezdeményezésekkel foglalkozik, amelyek nem, vagy nem kellő hangsúllyal jelennek meg a médiában, ugyanakkor fontos, hogy ezeket megismerje a közvélemény. A projekt hatással van azokra a civil szervezetekre (és ezek kapcsolatára), amelyek valamelyik konkrét projektjük kapcsán bemutatásra kerülnek. A célcsoport nem csak azok a nézők, akik egyébként is érzékenyek társadalmi kérdések iránt, hanem az egyelőre apatikus közvélemény is.
A projekt során minimum 72 videót készítenek el 12 hónap alatt. Ezek közül 8 vidéki témát dolgozna fel. Emellett 5 alkalommal (ez kb. kéthavi gyakoriságot jelent) szerveznek nyilvános beszélgetéseket az aktuális hónapok legérdekesebb videóinak témájához kapcsolódva.
Együttműködnek az MH Líceum Alapítvánnyal, azokkal a civil szervezetekkel amelyekkel az egyes videók kapcsán kapcsolatba kerülnek (kb. 60-80 szervezet), diákjaikkal akiknek szakmai gyakorlatot biztosítanak.
A projekt hatása lesz, hogy az introblog.hu oldal ismertebbé válik, és így az általuk bemutatott ügyek és tendenciák nagyobb nyilvánosságot kapnak. Céljuk, hogy a velük kapcsolatba kerülő civilek egymás munkájára is rálássanak, akár egymással kapcsolatot létesítsenek.

 

Vissza a projektekhez