Támogatott projektek

Projekt címe Ismerj meg, hogy segíthess!
Projektazonosító NCTA-2015-10979-F
Témakör Jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak
Szervezet neve Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete
Telefon +3646507077; +36703748947; +36703759472; +36303753039
Email info@borsodivakok.hu
Honlap http://www.borsodivakok.hu
Projektfelelős Barnóczki Gábor
Projekt időszaka 2015. április 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 6,719 €

Az egyenlő bánásmód jogszabályba foglalt követelménye ellenére a gyakorlat azt tükrözi, hogy a közigazgatási szervek ügyfélfogadásain hátrányt szenvednek a látássérült emberek.
A projekt célja Borsod-Abaúj-Zemplén megye 20 közintézményében szemléletformáló napok rendezése összesen min. 100 ügyintéző bevonásával a látássérültek speciális problémáinak és azok megoldási módjainak átadására. A megvalósításban részt vesz 14 látássérült személy és látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus is.
Kidolgoznak és eljuttatnak egy információs füzetet (500 példány) az ügyintézőknek a látássérülteket érintő, munkájukban jól hasznosítható speciális ismeretekkel.
A várható hatás, hogy végbe megy a bevont ügyintézők szemléletváltása, speciális ismeretekkel bővül tudásuk. Erősödik az egyesület érdekképviseleti tevékenysége. Pozitív visszajelzést kapnak egy-egy konkrét ügyintézés esetében látássérült személyektől.
A pProjekt közvetlen célcsoportja a B-A-Z megyében élő látássérült személyek, a megyében ügyintézni kívánó látássérült személyek. A közvetett célcsoport az ügyfélfogadásokon látássérült ügyféllel kapcsolatba kerülő ügyintézők, a látássérült személyt kísérő családtagok, egyéb fogyatékossággal élő személyek, akik az érintett hivatalokba érkeznek, az érintett intézmények projektbe be nem vont munkatársai.
Szakmai együttműködő partnerük a Látás-Mód Alapítvány látássérült gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozó gyógypedagógusa, aki széleskörű ismeretekkel és tapasztalatokkal bír a szemléletformálás témában.

 

Vissza a projektekhez