Támogatott projektek

Projekt címe Fogyatékos nők erőszak-kezelése
Projektazonosító NCTA-2015-10992-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve Molnár Gábor Műhely Alapítvány
Levelezési cím 8400 Ajka, 8400 Ajka, Móra Ferenc u. 30.
Telefon 06/88/213-844
Email mgmalapivany@invitel.hu
Honlap http://www.mgmalapivany.hu
Projektfelelős Lovas Irén
Projekt időszaka 2015. március 2. - 2016. április 30.
Támogatás összege 32,790 €

NCTA-2015-10992-B
Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Fogyatékos nők erőszak-kezelése

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány "A fogyatékos nők erőszak-kezelése" címmel valósította meg a projektjét. A fogyatékossággal élő nők védelme, a sérültek globális érdekvédelme, a szülők, segítők támogatása, és a döntéshozók körültekintő szakmaiságának a bővítése volt a cél. A komplex probléma megközelítése két irányból történt: elsődlegesen belülről építkezve, a sérült nők fejlesztésével. Ennek keretén belül fejlesztő-felvilágosító foglalkozásokat tartottak, amiben a nőiség, a fogamzásgátlás, a saját test feletti kontroll megőrzése, az egészség volt a téma, ehhez kapcsolódóan szűrővizsgálatokat is szerveztek. Majd csoportfoglalkozáson az online világ rejtelmei, lehetőségei, veszélyei, a kommunikáció fontossága kapott szerepet.

Másodlagosan kívülre hatva, és a visszajelzésekből építkezve: az interaktív előadásokkal közös kommunikációs platformot építettek a kormányhivatal gyámhivatalával, a rendőrséggel, szociális képzést végző iskolákkal, és legfőképpen a szülőkkel, segítőkkel. Ezeken az előadásokon megvitatták a félelmeket, aggodalmakat, téma volt az áldozattá válás, annak megelőzése, a jogszabályi háttér ismeretének a fontossága, és a NANE Egyesület is tartott előadást a családon belüli erőszakról.

Készítettek egy filmet a sérültek főszereplésével, a címe: A lány, aki nem akarta. Reklámspot is készült, amelyet a helyi média mutatott be, szintén a fogyatékossággal élők szereplésével. Eredményeik, munkájuk közlésére kiadvány készült.
A projekt hatással volt az Ajka városi esélyegyenlőségi terv elkészülésére, és a szociális szakmai koncepció megalkotására is. Mindkettőben szerepet játszott az alapítvány, és kiemelten foglalkoztak a fogyatékossággal élő nők helyzetével.

 

Vissza a projektekhez