Támogatott projektek

Projekt címe Szociális cirkuszi foglalkozások, képzések és módszertani munka
Projektazonosító NCTA-2015-11025-F
Témakör Jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak
Szervezet neve Magyar Zsonglőr Egyesület
Levelezési cím 1113 Budapest, Karolina út 38/a
Telefon +3630565-4701; +36205565762
Email gallyas.veronika@gmail.com
Honlap http://www.zsonglor.hu
Projektfelelős Gallyas Veronika
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. február 29.
Támogatás összege 14,864 €

A projekt a cirkusz sokoldalú használatát terjeszti, hátrányos helyzetű csoportokkal közvetlenül foglalkozik, őket segítő szervezetekkel, intézményekkel épít ki együttműködést.

Felhasználva a cirkusz egyedi jellegét és fejlesztő hatásait sajátos ’szociális cirkuszi’ módszertant alkalmaz rendszeres, és eseti csoportjainál.
A gyakorlati munka mellett a használt módszerek bemutatására írásos anyagokat is készít, mérést végez a Pszichiátria csoportnál és annak eredményeit összegzi, prezentációt dolgoz ki a szociális cirkuszi módszer bemutatására konferenciákhoz, képzési anyagot rendez össze a szakemberek számára tartott alapszintű szociális cirkuszi módszertani és gyakorlati képzéshez.

A folyamatot a közvetlenül bevont szakértők és a szakmai partnerségek segítik. Jelentős háttértámogatást nyújt az Egyesület ’szociális cirkuszi munkacsoportja’.

A Heim Pál gyermekpszichiátria kezeltjeivel és a borsodi roma fiatalokkal folytatott rendszeres közvetlen munka mellett, eseti foglalkozásokat is tart. A sérülékeny csoportokra foglalkoztatóik, oktatóik által is kíván hatni, ezért gyakorlati alapképzést szervez, melynek keretében továbbadja módszereit. Hasonló céllal a szociális, oktatási és egészségügyi szektor számára rendezett konferenciákon tart bemutatót munkájáról és eredményeiről.

Médiában való megjelenéssel, blog- és videóanyagok publikálásával nyit a nagyközönség felé. Eredményeit nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt terjeszti.

 

Vissza a projektekhez