Támogatott projektek

Projekt címe Gyümölcsészháló
Projektazonosító NCTA-2015-11062-E
Témakör Környezetvédelem és fenntartható fejlődés
Szervezet neve Göcsej Természetvédelmi Alapítvány
Levelezési cím 8932 Pókaszepetk, 8932 Pókaszepetk Zala u.9.
Telefon 0630-520-5968
Email darazsizsolt@zelkanet.hu
Honlap http://www.gocsejta.hu
Projektfelelős Darázsi Zsolt
Projekt időszaka 2015. március 15. - 2016. április 30.
Támogatás összege 54,495 €

A projekt a tájfajta gyümölcsészettel foglalkozó civil szervezetek együttműködési, oktatási és népszerűsítési problémáira, illetve hiányosságaira kívánt választ adni, amelyek a fenntartható gyümölcsészeti gyakorlatok gyorsabb elterjedését akadályozzák – jóllehet, a téma egyre népszerűbb és egyre keresettebb, a gyümölcsészet pedig megélhetési lehetőséget is jelenthet a hátrányos helyzetű vidéki térségekben élők számára. Ennek érdekében a Dunántúl hat (Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Baranya és Tolna) megyéjére kiterjedő Gyümölcsészháló jött létre, a projekt végére 28 különböző szervezetet, intézményt vonva be valamilyen módon.

A hálózat tapasztaltabb tagjai 8 új kezdeményezés számára nyújtottak mentori segítséget és közreműködtek tizenkét bemutató kert létrehozásában. A szélesebb körű népszerűsítést és oktatást hét helyi oltó- és hat gyümölcsésznap, valamint 6 tréningsorozat szolgálta – a hat megyében mintegy 2000 ember számára kínálva tanulási lehetőséget; a gyümölcsészet fontos tudnivalói és aspektusai pedig 5 kiadványban és 4 kisfilmben lettek összefoglalva. A projektet egy nagyobb kommunikációs kampány zárta, aminek kiemelt része volt a bemutató kertekben tartott „Nyitott kertek napja” és egy hat helyszínre eljutó vándorkiállítás volt.

Összességében a projekt nem csak egy széleskörű és multiszektorális együttműködés létrejöttét szolgálta, de jelentős mértékben tudta népszerűsíteni és megismertetni a fenntartható gyümölcsészetet is.

 

Vissza a projektekhez