Támogatott projektek

Projekt címe Magdolna Klub: nőknek, nőkért
Projektazonosító NCTA-2015-11070-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve Váltó-sáv Alapítvány
Levelezési cím 1082 Budapest, Üllői út 42. alapitvany@valtosav.hu
Telefon 36 (1) 352-6755
Email alapitvany@valtosav.hu
Honlap http://www.valtosav.hu
Projektfelelős Mészáros Mercedes
Projekt időszaka 2015. május 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 49,999 €

NCTA-2015-11070-B
Váltó-sáv Alapítvány

Magdolna Klub: nőknek, nőkért

A projekt célja a társadalmilag sérülékeny célcsoporthoz tartozó nők támogatása, önbecsülésük, kompetenciáik és érdekérvényesítési képességük növelése, valamint szakmai együttműködések aktivizálása volt a témában és a területen. A projekt végére megtörtént a szervezet szakmai protokolljának kidolgozása a sérülékeny társadalmi csoportot képviselő nők segítése témakörében. A projekt során a következő tevékenységek valósultak meg: képzések nőknek és szakembereknek, segítő munka, mentálhigiénés gondozás, mentorálás, csoportok büntetés-végrehajtási intézetekben, jogi tanácsadás, közös akciók, széleskörű kommunikáció.

Összesen 146 nő került be a projektbe, 67 fő segítő kapcsolatba, 7 engedélyezett képzés valósult meg számukra összesen 61 fő részvételével, 3 engedélyezett képzés történt szakmai résztvevők fejlesztésére párkapcsolati erőszak és tolerancia erősítés témakörében, 2 csoport valósult meg nők számára büntetés-végrehajtási intézetekben.

A pályázatban vázolt fő problémára a projekt mindenképpen választ adott. Fontos és hosszú távú hatásként értékelhető, hogy a női célcsoport továbbra is a szervezet fókuszában van – ehhez a koncepciózus és strukturált projektmegvalósítás és gondolkodás sokat tett hozzá. Az ehhez szükséges célok, eszközök, módszerek és protokollok is tisztázódtak, letisztultak, világossá váltak. Így a projekt mindenképpen hosszú távon is igen fontos a szervezet szakmai profilja szempontjából.

 

Vissza a projektekhez