Támogatott projektek

Projekt címe Új korszak kezdete a nyugdíjas klubok működésében
Projektazonosító NCTA-2013-2084-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület
Levelezési cím 9021 Győr, 9021 Győr, Szent István út 7.
Telefon +3696527045
Email pannonszovetseg@jedlik.eu
Honlap http://pannon.jedlik.eu
Projektfelelős Nagy Péter
Projekt időszaka 2013. szeptember 2. - 2013. december 31.
Támogatás összege 6,657 €

A projektben az Arrabona nyugdíjas szervezet működését újítják meg, hogy az általuk üzemeltetett klubok új programokat tudjanak indítani. Ezért a vezetőket továbbképzik (IT, pályázatírás, menedzsment) és új résztvevőket vonnak be valamint informatikai hálózatba kötik a klubokat. A klubokban megvalósul a munkamegosztás, színesebb programok lesznek, Internetes megjelenés előtérbe kerül.
A projekt során megvalósult tevékenységeket a pályázó szervezet példaértékűen, pontosan szervezte meg, illetve bonyolította le. A lebonyolítás során tartottak workshop-okat, elméleti képzéseket két hetente, itt a résztvevőket két csoportra osztották, illetve gyakorlati számítógépes foglalkozásokra is sor került, kis csoportokban, diáktanárok vezetésével.
A résztvevők azért ültek számítógép elé a képzés során, hogy megismerjék, megtanulják és gyakorolják, - diáktanárok irányításával - hogy, hogyan segíti a számítástechnika az egyén és a klub életét. A résztvevők vegyes számítógép kezelési tudással érkeztek a képzésre, így négy csoport került kialakításra. Az egyes csoportba kerültek azok, akik lényegében nem kezeltek számítógépet. A legnagyobb eredményt itt érték el, a számítógép kezelést megtanulták és meg is szerették.
Ugyancsak nagy volt a lemaradás, az elektronikus ügyintézésben is. Számítógép teremben gyakorolták az ügyfél kapu használatát, regisztráltak vonatjegy vásárlásra, készítettek útvonaltervet, vonat és busz utazást. Felkészültek ügyintézésre közműszolgáltatóknál és további sok hétköznapi feladat megoldására is.
A klubvezetés tudásának növelés szintén hangsúlyos szerepet kapott a tevékenységek során. Nagyon sok új információhoz jutottak, ami a klubok vezetésében nagyban segítette őket. Átvették azokat a technikákat, amelyekkel színesebbé és vonzóbbá tudják tenni a klub működését.
A projekt megfelelő nyilvánosságot kapott, elsősorban az internetes médiát használták ki, a lebonyolítás során már egyre nagyon számítástechnikai tudást birtokló nyugdíjas szervezeti tagok.

 

Vissza a projektekhez