Támogatott projektek

Projekt címe Empower! - Integrált Szabadegyetem
Projektazonosító NCTA-2013-3188-G
Témakör Társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)
Szervezet neve Fogd a Kezem Alapítvány
Levelezési cím 7633 Pécs, Kovács Béla u. 10.
Telefon +36-70-614-0513
Email torok.bettina.pecs@gmail.com
Honlap http://www.fogdakezemalapitvany.hu
Projektfelelős Török Bettina
Projekt időszaka 2013. augusztus 1. - 2014. július 31.
Támogatás összege 9,948 €

A Fogd a Kezem Alapítvány 2 szemeszteres Szabadegyetemet kíván szervezni Pécsett a 2013/2014-es tanévben értelmi sérült fiatalt nevelő szülők,szakterületen dolgozó szakemberek,PTE különböző karának hallgatói és maguk az értelmi sérült emberek részére.
Helyszínek:PTE Jogtudományi Kar,PTE Egészségtudományi Kar,PTE Bölcsészettudományi Kar-Pszichológia Tanszék,PTE Művészeti Kar.
A Szabadegyetem kurzusai a felsőoktatás időbeosztását követve valósulnak meg.2013/2014 tanév őszi és tavaszi szemeszterében 4-4,összesen 8 alkalommal:alkalmanként egész napos szemináriumok keretében,párhuzamosan 2 szekcióban:1. szekcióban szakemberek,értelmi akadályozottsággal élő fiatalt nevelő szülők,2. szekcióban értelmi sérült fiatalok dolgozzák fel szakemberek segítségével (ők főként non-verbális csatornák segítségével műhelymunka keretében) a kurzus tematika aktuális témáját.Hallgatók szabadon választhatnak mely szekcióhoz csatlakoznak.
A témák az aktuálisan helyszínt adó egyetemi karokhoz igazodnak.
A résztvevőkben pozitív cselekedeteikhez szükséges képességeket és a cselekvésbe,azok eredményeibe vetett hitüket erősítjük meg.A fiatalokat saját egyéni és közösségi fejlődésük érdekében segítjük a felelősségvállalásban és feladataik,céljaik,cselekedeteik tervezésében.Ehhez szükség van a segítő ösztönzésre,aktivizáló módszerekre,egy folyamat tudatos felépítésére,az egyén részéről pedig szükség van a saját énjében rejlő erő,hatás megtapasztalására és a saját képességek teljes körű megmozgatására.

 

Vissza a projektekhez