Támogatott projektek

Projekt címe BAGázs IKSZ
Projektazonosító NCTA-2013-3620-G
Témakör Társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)
Szervezet neve BAGázs Közhasznú Egyesület
Levelezési cím 1107 Budapest, Bihari utca 3/a
Telefon 06-70-252-39-60
Email zita.jmbr@bagazs.org
Honlap http://www.bagazs.org
Projektfelelős Jámbor Zita
Projekt időszaka 2013. július 20. - 2013. december 19.
Támogatás összege 5,944 €

Projektünk célja hosszútávon, hogy csökkentsük a bagi romatelepen élő gyerekekkel szemben lévő előítéletet az iskolában. Rövid távú célunk, hogy fejlesszük a szabálykövetésüket és javítsuk az iskolai teljesítményüket, hogy a telepen élő aluliskolázott szülőket bevonjuk a foglalkozásokba és eszközöket adjunk nekik, hogy otthon tudják fejleszteni gyermekeiket, valamint, hogy középiskolások társadalmi felelősségvállalását erősítsük.

A program célcsoportjai: a bagi telepen élő gyerekek, szülők, fiatalok, a helyi intézmények, középiskolások és BAGázsos önkéntesek.

A programban középiskolások BAGázsos és bagi támogatók segítségével, a szülők bevonásával fejlesztik a gyerekeket heti rendszerességgel. A programot középiskolákban és a telepen hirdetjük, a támogatókat és a középiskolásokat is kiképezzük a munkára, illetve szülői értekezleteket rendezünk. Kéthetente megbeszéléséket tartunk az önkéntesek számára, amit dokumentálunk (írás, fotó, videó). Konferenciát szervezünk, hogy a programot láthatóvá tegyük a helyi lakosok számára.

Együttműködünk a helyi iskolával, gyermekjóléti szolgálattal a gyerekek fejlődésének nyomonkövetésének érdekében, valamint a magas szakmai munka érdekében a Demokratikus Ifjúságért Alapítvánnyal. A projekt eredményeként javul a gyerekek iskolai teljesítménye, a szülők megtapasztalják, hogyan lehet a gyerekeket támogatni a tanulásban, csökkennek az előítéletek helyi szinten, de erősödik az önkéntesek társadalmi érzékenysége is.

 

Vissza a projektekhez