Támogatott projektek

Projekt címe Közösségi Tánc és az elzárt falu eltűnik a nagyközségből
Projektazonosító NCTA-2013-3924-F
Témakör Jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak
Szervezet neve Tánceánia Művészetterápiás Táncegyüttes – ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület
Levelezési cím 1016 Budapest, mészáros 32
Telefon 06-20-338-9387
Email farkasdorka76@gmail.com
Honlap http://tanceania.hu
Projektfelelős Farkas Dorka
Projekt időszaka 2013. szeptember 15. - 2014. május 15.
Támogatás összege 8,941 €

Piliscsabán kevesen tudják, hogy létezik egy mozgásukban akadályozott embereknek lakhatást, közösségi teret adó, terápiás helyszínként is működő intézmény. A projekt célja ezért a társadalmi egyenlőtlenséggel és a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos közgondolkodás megváltoztatása Community Dance előadások (20 db előkészítő próba trénerekkel; 4 db előadás közvetett célcsoport tagjainak bevonásával); sétálóbarát önkéntes program (helyi lakosok bevonása) valamint a központ lakói és helyiek között kommunikációs formák felépítése, működtetése által. 

A tánc és a mozgás örömet, megmutatkozási lehetőséget jelenthet mindenkinek. Azoknak a mozgássérült embereknek is, akik egy községen belül némiképp elzártan működő intézményben élnek. Az új, innovatív, kísérleti módszerek, pl. közösségi tánc programok megvalósítása iránt azonban jelenleg elsősorban civil szervezetek érdeklődnek.

A projekt keretében táncfoglalkozásokat tartottak, illetve a táncfoglalkozásokhoz kapcsolódóan négy helyszínen közösségi táncelőadást is tartott a csoport. A korábban előadó-művészethez, tánchoz semmilyen módon nem kötődő sérült emberek kifejezetten profi bemutatót tartottak. Ami nem véletlen, hiszen a fellépést igazán komolyan vették, és sokan közülük igazi művészként valóban saját magukból adtak át valamit a nézőknek. "Amikor belelendültem a táncba, akkor nem voltak korlátaim, hisz nem gondolkodtam, hogy milyen vagyok, hanem a megadott témának megfelelően táncoltam. Kiskorom óta szerettem a táncot nézni, és gyerekként balerina szerettem volna lenni. Úgy érzem, ezzel a tánckörrel kicsit teljesült a vágyam..." – számolt be az egyik résztvevő az élményeiről. A nézők közül is sokakra nagy hatást tett a megmutatkozás: „Ez olyan volt, mintha nem is Magyarországon lett volna, sőt, semmire se hasonlított, amit eddig láttam...” - osztotta meg az egyik néző benyomásait a közösségi előadás után.

 

 

Vissza a projektekhez