Támogatott projektek

Projekt címe Szobor - színházi nevelés az emlékezet színtereinek és technikáinak megújítása szolgálatában
Projektazonosító NCTA-2014-4604-X
Témakör Akciópályázatok
Szervezet neve Káva Kulturális Műhely Egyesület
Levelezési cím 1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.
Telefon +36 1 315 781
Email takacs.gabor@kavaszinhaz.hu
Honlap http://www.kavaszinhaz.hu
Projektfelelős Takács Gábor
Projekt időszaka 2014. szeptember 1. - 2015. augusztus 1.
Támogatás összege 4,989 €

A Káva Kulturális Műhely projektje a 2008/2009-es romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat emlékére, pontosabban az emlékezés hiányára reflektált, ezzel együtt a cigány - nem cigány együttélés témáját dolgozta fel a középiskolás fiatalokkal. A projekt célja volt, hogy olyan nyílt fórumokat hozzon létre, melyek keretében a téma a színház eszközei segítségével, biztonságos fiktív keretben megközelíthető, körbejárható. Az öt komplex résztvevő színházi előadáson túl a célcsoportok középiskolás (3 iskolai osztály) és felnőtt (szüleik, tanáraik, ismerőseik) tagjai egy utcai performansz létrehozásában és megvalósításában vehettek részt.

A projektben annak közös átgondolása történt meg, hogy kell-e emlékeznünk valakire, aki pusztán származása miatt lett gyilkosság áldozata, illetve, hogyan lehet (van-e) felelősségünk valaki halálában, akit nem is ismertünk? Cél a negatív attitűdök csökkenése, saját cselekvési felelősségünk tudatosságának növelése.
A projekt végén az utcai performanszhoz kapcsolódó, művészi és pedagógiai igénnyel elkészített pár perces kisfilm is készült.

 

Vissza a projektekhez