Támogatott projektek

Projekt címe Hetesi Zsófia
Projektazonosító NCTA-2013-0804-Ö
Témakör Ösztöndíjak
Email hetesi.zsofia@gmail.com
Projektfelelős Hetesi Zsófia
Projekt időszaka 2013. szeptember 2. - 2013. december 31.
Támogatás összege 9,000 €

Támogatás összege: 9000 EUR
Küldő szervezet: Támasz Alapítvány Pécs (http://www.tamaszalapitvany.hu)
Fogadó szervezet: NKS Jæren Distriktpsykiatriske Senter (http://jdps.no)

A tanulmányút célja a norvég pszichiátriai ellátórendszer, valamint a pszichiátriai betegek rehabilitációjának megismerése volt, annak meghatározása, mely módszerek és szolgáltatások adaptálhatóak a magyarországi ellátórendszerbe, ezáltal ösztönözve az itthon működő, pszichiátriai betegek számára létrehozott szociális és jóléti szolgáltatások bővülését és fejlőését, valamint hajléktalan ellátás keretében pszichiátriai szolgáltatások létrehozását.
A magyarországi pszichiátriai rendszer működésének nem megfelelő volta miatt egyre növekszik a pszichiátriai betegek száma a hajléktalanok között. A betegeknek nincs hozzáférésük a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, a szükséges pszichiátriai szolgáltatásokhoz, és a hajléktalanellátó-rendszer munkatársai nincsenek felkészülve erre a feladatra.
Az ösztöndíjas a tanulmányutat az NKS Jæren DPS különböző részlegein töltötte. A tanulmányút során az intézmény több részlegét is megismerhette, ahol különböző módszereket sajátíthatott el a pszichiátriai betegek rehabilitációja terén

 

Vissza a projektekhez