Támogatott projektek

Projekt címe Időtlen rabszolgaság?Átfogó oktatás, szemléletformálás a modernkori rabszolgaságról, a nőket és gyermekeket érintő formáiról
Projektazonosító NCTA-2014-8215-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve Anthropolis Antropológiai Közhasznú Egyesület
Levelezési cím 1426 Budapest, Pf. 105
Telefon +36 1 79 79 634; +36 70 381 5608
Email viki.mihalko@gmail.com
Honlap http://www.anthropolis.hu
Projektfelelős Mihalkó Viktória
Projekt időszaka 2014. augusztus 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 69,995 €

Az „Időtlen rabszolgaság?” című projekt célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a modernkori rabszolgaság potenciális áldozatainak védelmében, a tényleges áldozatok segítésében, a bűnmegelőzésben feladatot ellátó civil szervezetek és állami intézmények szakértői közötti párbeszédre és szakmai hálózat létrehozására Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
A projektben létrejött szakmai hálózatok, amelyben 51 szervezet vett részt, megerősítették a helyi jelzőrendszeri tagok közötti együttműködést. A projektben elkészült egy tanári kézikönyv, amelynek alapján az 5 felkészítő tréningen résztvevő tanárok a projekt ideje alatt összesen 777 fő számára tartottak iskolai és iskolán kívüli foglalkozásokat a modernkori rabszolgaság témájáról. A projekt során megvalósított 7 nyilvános rendezvény, 4 figyelemfelkeltő akció és kiállítás célja az volt, hogy közvetlenül az eseményeken és az eseményekről szóló sajtócikkeken keresztül felhívja a nagyközönség figyelmét is a modernkori rabszolgaság jelenségére.
A projekt eredményeinek fenntartása és a tevékenységek folytatása érdekében az Anthropolis Egyesület továbbra is együttműködik a megelőzésben, áldozatvédelemben és bűnüldözésben érintett szervezetek és intézmények hálózataival és partnereivel. Ezen kívül folytatja a tanárokat felkészítő módszertani képzések szervezését és tervezi egy a modernkori rabszolgaságot bemutató könyv kiadását a nagyközönség részére.

Facebook oldaluk:
https://www.facebook.com/anthropolis.hu/?fref=ts

Honlap elérhetőség:
http://anthropolis.hu/projektek/idotlen-rabszolgasag/

 

Vissza a projektekhez