Támogatott projektek

Projekt címe Szelíd szavakkal a gyűlölet ellen - Online gyűlöletbeszéd ellenes nem formális nevelési program fiatalokna és okt.szakembereknek
Projektazonosító NCTA-2014-8435-A
Témakör Demokrácia és emberi jogok
Szervezet neve Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület
Levelezési cím 1368 Budapest, Pf. 136
Telefon 0036309438953
Email rutai.zsuzsanna@remenytagyermekeknek.hu, lilla.nedeczky@gmail.com
Honlap http://www.remenytagyermekeknek.hu
Projektfelelős dr. Rutai Zsuzsanna,Nedeczky Lilla-projektvezető
Projekt időszaka 2014. augusztus 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 68,234 €

A “Szelíd szavakkal a gyűlölet ellen” programot a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület (REGY) és a Szubjektív Értékek Alapítvány bonyolította le. A program az Európa Tanács No Hate Speech Mozgalmához szorosan kapcsolódva súlyos hiányosságot igyekezett pótolni: a mai magyar fiatalok ugyan digitális bennszülöttek, de az ehhez szükséges felelősséget és ismereteket sem az iskolában, sem az idősebb generációtól nem sajátíthatják el. Ebből kifolyólag a pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a gyűlöletbeszéd létezésére, legitimálja és népszerűsítse az ellene zajló küzdelmet, és vissza is szorítsa annak támogatottságát és mértékét.
A projekt első pillére egy négyhónapos, Magyarország minden régióját megjáró képzéssorozat volt az Európa Tanács Böngésző c., a projekt keretében lefordított emberi jogi, gyűlöletbeszéd-ellenes kiadványa alapján. Ez alapján sor került egy gyakorlatközpontú, széles körben felhasználható oktatási program kidolgozására, amely bekerült a kiadvány második, bővített kiadásába is.
A másik pillér a civil és ifjúsági együttműködések előmozdítása volt: ennek keretében a REGY szakmai és pénzügyi támogatást nyújtott helyi szintű emberi jogi és gyűlöletbeszéd-ellenes akcióknak, mintaprojektek.
Összességében csaknem 70 ember képzésére került sor, számos gyümölcsöző szervezetközi kapcsolat született, a résztvevők szervezetileg megerősödtek, és közvetve − a folyamatos közösségimédia-jelenlétnek köszönhetően − személyek tízezreit érte el a program.
Honlap elérhetőség: http://remenytagyermekeknek.hu/tevekenyseg/projektjeink/

 

Vissza a projektekhez