Támogatott projektek

Projekt címe Baba és emberbarát városért!
Projektazonosító NCTA-2014-8553-X
Témakör Akciópályázatok
Szervezet neve Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület
Levelezési cím 4400 Nyíregyháza, Korányi F. u. 28.II.7.
Telefon 06-30-856-17-26
Email drraczevam@gmail.com
Projektfelelős Dr Rácz Éva Mária
Projekt időszaka 2014. szeptember 1. - 2015. január 1.
Támogatás összege 3,095 €

Nyíregyházán sok épület van, ahova nem lehet bemenni babakocsival, kerekesszékkel. A projekt célja a hétköznapok megkönnyítése volt, továbbá a babakocsival közlekedő, mozgásukban akadályozott emberek és gyermekek életminőségének javítása, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megvalósítása.
Az akadálymentesítés közvetetten hozzájárult ahhoz, hogy az érintett intézményeket használó hátrányos helyzetű, sérülékeny társadalmi csoportok társadalmi aktivitása, életminősége javuljon, és a helyi közösségben való aktív részvétele növekedjen. Az intézményrendszer akadálymentesítése, a szolgáltatások minőségének javítása, az igénybevevők megfelelő ellátásának megteremtése az esélyegyenlőség növeléséhez is hozzájárult. Az akadálymentes intézményekhez való csatlakozás remélhetőleg presztízs értékű lesz, így ösztönözve minél többeket a példa követésére.
A célcsoportok a hátrányos helyzetűeken túl az intézmények, üzletek voltak, amelyek nem rendelkeznek rámpával, vagy akadálymentesített bejutással, az olyan ügyfélszolgálati pontok, ahol nagy ügyfélforgalmat bonyolítanak, illetve felkeresésük az ügyfél számára nem kikerülhető.

 

Vissza a projektekhez